Starfield
Login
Gebruiker:
Wachtwoord:
Vergeten?

Registreer nu!
Nu Online
19 gebruiker(s) online (9 gebruiker(s) in FORUM)

Ingelogd: 0
Anoniem: 19

meer...



« 1 2 3 (4)


Re: Amiga 500 & 600 Vampire V2 turbokaart
Typische typist
Offline
Joined: 2007/10/21 10:40
From: Amersfoort
Posts: 454
@Benny

Waarom niet Gold 1 gelijk gedaan ? (nieuwste core)

Posted on: 1/7 9:46
Create PDF from Post Print


Re: Amiga 500 & 600 Vampire V2 turbokaart
Moderator
Offline
Joined: 2007/7/23 7:21
From: Friesland
Posts: 1708
Quote:

Mr-Z wrote:
@Benny

Waarom niet Gold 1 gelijk gedaan ? (nieuwste core)


Ik bedoel de nieuwste van de website! Dus Gold 1 :)

De machine heeft een tijdje stil gestaan maar heb de slim hdmi kabel binnen gekregen zodat ik de tv modulator kan verwijderen om de machine met zo'n kabel netjes dicht te krijgen. Alleen nu startte ie een paar keer niet meer op of liep vast. Bij het aanzetten blijft de powerled knipperen, en als ie het dan doet bevriest ie af en toe. Zou het aan de voeding kunnen liggen ? Had met silver 7 nooit mankementen.

Posted on: 1/7 10:08
_________________
Amiga 500, 600 Vampire 2, 1200, 4000, Minimig, Blizzard PPC, CyberstormPPC, AmigaOS4.1 Classic, PowerBook G4 Morphos 3, AmigaONE 500 Amiga OS4.1
Create PDF from Post Print


Re: Amiga 500 & 600 Vampire V2 turbokaart
Typische typist
Offline
Joined: 2007/10/21 10:40
From: Amersfoort
Posts: 454
Zou aan de voeding kunnen liggen ja.
Ander idee welke versie van Amiga OS draait op je A600 ?

Posted on: 1/7 10:16
Create PDF from Post Print


Re: Amiga 500 & 600 Vampire V2 turbokaart
Moderator
Offline
Joined: 2007/7/23 7:21
From: Friesland
Posts: 1708
Quote:

Mr-Z wrote:
Zou aan de voeding kunnen liggen ja.
Ander idee welke versie van Amiga OS draait op je A600 ?


Dat is goed mogelijk! Moet ff een betere opzoeken.

OS3.1.

Posted on: 1/7 13:04
_________________
Amiga 500, 600 Vampire 2, 1200, 4000, Minimig, Blizzard PPC, CyberstormPPC, AmigaOS4.1 Classic, PowerBook G4 Morphos 3, AmigaONE 500 Amiga OS4.1
Create PDF from Post Print


Re: Amiga 500 & 600 Vampire V2 turbokaart
Typische typist
Offline
Joined: 2007/10/21 10:40
From: Amersfoort
Posts: 454
Ok OS3.1 moet geen probleem zijn.
Als je namelijk 3.9 BB2 draait moet je paar dingen doen als je naar Gold1 gaat.

Gebruik je geen rare hacks/patches/tools etc ?
Kun je wel vanaf een OS 3.1 floppy normaal booten bijvoorbeeld ?

Posted on: 1/7 15:04
Create PDF from Post Print


Re: Amiga 500 & 600 Vampire V2 turbokaart
Moderator
Offline
Joined: 2007/7/23 7:21
From: Friesland
Posts: 1708
Quote:

Mr-Z wrote:
Ok OS3.1 moet geen probleem zijn.
Als je namelijk 3.9 BB2 draait moet je paar dingen doen als je naar Gold1 gaat.

Gebruik je geen rare hacks/patches/tools etc ?
Kun je wel vanaf een OS 3.1 floppy normaal booten bijvoorbeeld ?


Idd, er stond nomapromupdate toevoegen achter de setpatch in de startup-sequence, maar dat moet niet als je os3.1 draaid ! Dan blijt ie hangen, ook logisch achteraf.

Heb alleen de prism2.device geinstalleerd, bij de A1200 voegt ie wat toe om de pcmcia bug te verhelpen, volgens mij bij de 600 niet, maar moet ik checken als ik de 600 weer binnen bereik heb.

Posted on: 1/7 15:55
_________________
Amiga 500, 600 Vampire 2, 1200, 4000, Minimig, Blizzard PPC, CyberstormPPC, AmigaOS4.1 Classic, PowerBook G4 Morphos 3, AmigaONE 500 Amiga OS4.1
Create PDF from Post Print


Re: Amiga 500 & 600 Vampire V2 turbokaart
Typische typist
Offline
Joined: 2007/10/21 10:40
From: Amersfoort
Posts: 454
Bij de A600 heb je cardpatch in ieder geval niet nodig.
Check voor de zekerheid of deze niet in je startup-sequence staat.

Posted on: 1/7 16:45
Create PDF from Post Print


Re: Amiga 500 & 600 Vampire V2 turbokaart
Moderator
Offline
Joined: 2007/7/23 7:21
From: Friesland
Posts: 1708
Er is weer een update voor de Vampire kaart verschenen met ondermeer een zogenaamde turtle-mode waarmee je software die een langzame processor nodig heeft kan draaien. Daarnaast een snellere geheugencontroller en ook de AMMX instructies zouden duidelijk verbeterd moeten zijn zodat we met de RivaMMX player een flinke boost kunnen verwachten.
------------

GOLD2 is officially released for V600 V2 and V500 V2(+) !

Changed are :
* AMMX greatly improved
* Added CPU counters
* Added TURTLE mode
* Modified PCR register. 68080 now acts as a 060.
* Modified MOVEC Rc,Rn (reads in User mode and Writes in Supervisor mode)
* Improved some loops patterns
* Improved self-modifying code support
* Improved memory controller to be full 32-bit
* Improved HDMI core

Also, SAGA Driver package has been updated to 0.11 to accomodate new things.

All info and downloads are on :

Apollo downloads

Posted on: 1/24 6:43
_________________
Amiga 500, 600 Vampire 2, 1200, 4000, Minimig, Blizzard PPC, CyberstormPPC, AmigaOS4.1 Classic, PowerBook G4 Morphos 3, AmigaONE 500 Amiga OS4.1
Create PDF from Post Print


Re: Amiga 500 & 600 Vampire V2 turbokaart
Typische typist
Offline
Joined: 2007/10/21 10:40
From: Amersfoort
Posts: 454
Een fikse boost met Riva AMMX is een understatement

Oude Riva:

-Speelt niet eens mpeg fatsoenlijk af 320x240 max 700kbps
-Zeer slechte beeld kwaliteit
-Max 22Khz sound fake stereo (or else more frame skip)

Riva AMMX:

-Veel betere resolutie haalbaar, 640x360
-Veel betere beeldkwaliteit
-Bij afspelen van mpeg vanaf HDD is 1500 kbps zeer haalbaar
-Bij afspelen vanuit RAM: tot 2500 kbps haalbaar
-44.1 Khz sound wel echt stereo

Riva AMMX heb ik ook als default YouTube player staan in Netsurf (welke binnenkort ook AMMX boost gaat krijgen en general optimize) opent Riva AMMX ook standaard in fullscreen ipv windowed mode zoals oude Riva.

Posted on: 1/25 6:38
Create PDF from Post Print


Re: Amiga 500 & 600 Vampire V2 turbokaart
Levensgenieter
Offline
Joined: 2007/7/1 14:03
From: Alkmaar
Posts: 5792
Als je de ontwikkeling allemaal ziet van die Softcore dan had met een juiste doorontwikkeling van het chipset en de 68000 CPU lijn de Amiga best een eind mee kunnen komen met de Intels.

Posted on: 1/26 17:12
Create PDF from Post Print


Re: Amiga 500 & 600 Vampire V2 turbokaart
Typische typist
Offline
Joined: 2007/10/21 10:40
From: Amersfoort
Posts: 454
Rayon dat klopt, met de juiste door ontwikkeling hadden ze zelfs prima bij kunnen blijven.
Beter nog door het veel lichtere OS had je nog een tijd voorop kunnen liggen.

Posted on: 1/27 19:54
Create PDF from Post Print


Re: Amiga 500 & 600 Vampire V2 turbokaart
Typische typist
Offline
Joined: 2007/10/21 10:40
From: Amersfoort
Posts: 454
Zo ff paar screendumps neer gooien van mijn OS3.9 install op de Vampire V2 A600.

Workbench zoals deze opstart (1280x720x16 720P)



Hieronder wat dingen open.
CPUmon080 welke gebruik maakt van de performance counters in de AC68080 (wie valt het op wat er anders is dan standaard op mijn setup in CPUmon080 )
Eagleplayer 2.05 met winamp/amiga amp skin support en MP3 support, de 14 Bit Amp klinkt trouwens geweldig!
OS4 Work en Workbench disk icon support mogelijk door peterk's icon lib, vele malen sneller dan originele OS3.9 icon lib
Magic Menu en visual prefs natuurlijk




Posted on: 1/28 12:22
Create PDF from Post Print


Re: Amiga 500 & 600 Vampire V2 turbokaart
Levensgenieter
Offline
Joined: 2007/7/1 14:03
From: Alkmaar
Posts: 5792
@Mr-Z: dat ziet er netjes uit al ben ik niet zo weg van het intel inside logo. Dat is nu te vaak hergebruikt.

Hoe gaat die Vampire om met Kickstars? Kan je apart een Rom inladen of pakt hij gewoon wat er op je bord zit?

Het zou wel mooi zijn als je je eigen Roms kunt samenstellen met Remus en nog mooier zou zijn als je over de 1 MB rom size heen kan.

Ik vind dit persoonlijk een interessantere ontwikkeling dan de AmigaOne.
Zo is op deze manier de 68K toch weer nieuw leven ingeblazen (Pak die DevPac, ASMOne, Seka, StormC of Amos maar weer uit de kast).

Posted on: 1/30 17:31
Create PDF from Post Print


Re: Amiga 500 & 600 Vampire V2 turbokaart
Typische typist
Offline
Joined: 2007/10/21 10:40
From: Amersfoort
Posts: 454
Rayon,

Hij pakt in principe wat er in je bord zit nu, zit een behoorlijk aangepaste kickstart versie met ook custom exec versie in de flashrom van de vampire.
Er komt op termijn ook de mogelijk je eigen ROM met Remus te gaan maken zodat je allerlei nieuwere libs er bijvoorbeeld bij of in kan zetten (layers v45+ bijvoorbeeld die veel sneller is).

Ik vind het ook een veel leukere ontwikkeling dan de AmigaOnes, die oude bakkies nog veel verder pushen dan is gedaan in het verleden.
Er staan nog veel ontwikkelingen op de rol (16 bit audio via HDMI,FPU, nog snellere memory controller, AGA implementatie etc)

Kijk het is eigenlijk een WIP, maar al heel bruikbaar en heel erg snel, als je een classic ppc kaart gewend was met 060 dan zul je deze niet missen als je een vampire hebt.
Erger nog heb hier werkende CSPPC A4K met 060/60Mhz en die voelt gewoon heel traag aan vergeleken met vampire.

En je kan inderdaad weer je oude proggies pakken en by far de meeste zullen prima werken (vooral als ze ook RTG support hebben)
WHDload is wat lastiger, AC68080 is dermate meer gevanceerd dan 060 dat best veel slaves een rewrite zullen moeten hebben.
Ondanks dat is de compatibiliteit behoorlijk veel beter geworden met Gold 2 (turtle mode introductie) voor WHDload games.

Ja ach dat vampire inside logo is beetje grapje, ben nu bezig mijn thema te gaan reviseren, skins voor de vensters gebruikte ik ook al op de A1200 en A4000 jaaaaaren geleden.

Op de CPU monitor kun je dus dat ik een test/beta core draai, op dit moment is elke release core nog X11 multiplier, maar moet zeggen dat deze X12 core erg goed draait op mijn kaart, mooi stabiel en stom genoeg merk je het klein beetje extra snelheid goed.

Vooral met Riva AMMX filmpjes afspelen dan heb je op x12 net genoeg kracht om dat filmpje wel direct van HDD af te spelen op 30fps ipv soms een klein tikje en het hele systeem voelt nog vlotter aan (boot is 2,5 sec vanaf splash screen ongeveer)

Heb ook Duke nuke em 3D op shapeshifter zitten spelen, en dat liep gewoon echt heel erg goed!
Ergo shapeshifter start sneller op dan mijn TV van res kan wisselen.

Alles op een rij er zit nog behoorlijk wat rek in de cyclone 3 FPGA en er zullen in de komende maanden nog behoorlijke performance boosts gaan plaats vinden.

Posted on: 1/30 20:47
Create PDF from Post Print


Re: Amiga 500 & 600 Vampire V2 turbokaart
Moderator
Offline
Joined: 2007/7/23 7:21
From: Friesland
Posts: 1708
Waarom andere fabrikanten dit nooit hebben bedacht is vreemd:

Amiga 600 ide

Posted on: 2/13 21:32
_________________
Amiga 500, 600 Vampire 2, 1200, 4000, Minimig, Blizzard PPC, CyberstormPPC, AmigaOS4.1 Classic, PowerBook G4 Morphos 3, AmigaONE 500 Amiga OS4.1
Create PDF from Post Print


Re: Amiga 500 & 600 Vampire V2 turbokaart
Typische typist
Offline
Joined: 2007/10/21 10:40
From: Amersfoort
Posts: 454
@benny

Iedereen zei dat het onmogelijk was.

Posted on: 2/14 5:38
Create PDF from Post Print



« 1 2 3 (4)




Post Reply
AccountName   Password   Login
Message:



2007-2017 AmigaScene.nl